ÇORUM ADLİYESİ
Çorum İcra Dairesi

İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Projesi kapsamında Çorum 1, 2, 3 ve 4. İcra Müdürlükleri Adalet Bakanlığının oluru ile kapatılmış ve dosyaları Çorum 5. İcra Müdürlüğüne devredilmiş, devredilen dosyalar Çorum 5. İcra Müdürlüğünde yeni dosya numarası almıştır.

Çorum 5. İcra Müdürlüğü de ünvan değişikliği yapılarak Çorum İcra Dairesi adını almıştır.

Kapatılan İcra Müdürlüklerine ait banka iban numaraları da kapatılmıştır.

Kapatılan Çorum 1, 2. 3. ve 4. İcra Müdürlüğü dosyalarına ödeme yapacakların herhangi bir resmi yazı beklemeksizin ve olması muhtemel karışıklıklara sebebiyet verilmemesi açısından biliniyorsa dosyanın Çorum İcra Dairesinde almış olduğu yeni dosya numarasının ve borçlu isminin yazılarak, yeni dosya numarası bilinmiyorsa kapatılan İcra Dairesindeki dosya numarası ve borçlu ismi yazılarak (Örneğin;Çorum 2. İcra Müdürlüğü 2016/2578 esas, borçlu Ali Batık ödemesi gibi) Çorum İcra Dairesinin aşağıda yazılı iban numarasına ödeme yapılması gerekmektedir.

Çorum 1, 2. 3. ve 4. İcra Müdürlüklerinin Kapatılmış Olması Nedeniyle, Aşağıda Verilen Hesap Numarasından işlem Yapılması Gerektiği İlanen Duyurulur.01/08/2019

 

Çorum İcra Dairesi IBAN Numarası          : TR810001500158007307582239

Çorum İcra dairesi Vergi No                      : 2620534367

 

 

BANKA HACİZLERİ İLE İLGİLİ YAPILMASI GEREKENLER

 

Son zamanlarda bankalara kredi çekmek için müracaat eden kişilere bazı bankalar tarafından icra müdürlüğünden dosyanın kapandığına ilişkin yazı getirmelerinin istenmesi ve bu hususta müdürlüğümüze çok yoğun telefon ve talep gelmesi üzerine bu bilgilendirme yazısı yazılmıştır.

Öncelikle bankaların kullanmış olduğu sistemin uyap bilişim sistemindeki bilgilere ulaşabiliyor olması nedeniyle icra takip dosyası olan her şahıs ile ilgili bilgi bankanın sistemine düşmektedir. İcra müdürlüklerince borçlunun mevduat hesabına haciz konulsun veya konulmasın, bazı bankalar tarafından vatandaşın kredi çekmek için kendilerine müracaatları halinde bu yazı istenmektedir.

Vatandaşlarımızın kredi çekmek için bankaya müracaatlarında kendilerine borcunu ödedikleri dosyalar için (dosyanın infaz, haricen tahsil veya vazgeçme nedeniyle kapanmış olması halinde), bu dosyaların kapandığının ilgili bankanın genel müdürlüğüne yazı yazılmak suretiyle bildirilmesi için Çorum İcra Dairesine ait TR81-0001-5001-5800-7307-5822-39 nolu hesabına 10 TL. masraf yatırılması, masraf yatırılırken açıklama kısmına dosya borçlusunun isim ve soyisminin, dosya numarasının ve hangi bankaya veya bankalara yazı yazılacağının mutlaka bildirilmesi gerekmektedir.

Eğer bankanın genel müdürlüğüne değil de bir bankanın herhangi bir şubesine yazı yazılması isteniyor ise 19,50 TL. yatırılması, yazı yazılacak banka şubesi isminin açıklama hanesinde belirtilmesi, masrafın eksik veya fazla yatırılmaması gerekmektedir.

(İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Projesi kapsamında Çorum 1, 2, 3 ve 4. İcra Müdürlükleri kapatılarak tüm dosyaları Çorum İcra Dairesine devredildiğinden Çorum 1, 2, 3 ve 4. İcra Müdürlüğündeki dosyalar için de masrafın Çorum İcra Dairesinin yukarıda yazılı iban hesabına gönderilmesi gerekmektedir. (Açıklama kısmına dosyanın hangi icra müdürlüğüne ait olduğu, dosya numarası, borçlu ismi ve hangi bankaya yazı yazılması istendiği mutlaka yazılacaktır.


(Örnek: Çorum 2. İcra Md. 2013/6584 Esas, borçlu Ali Batık, Ziraat Bankasına yazı için)
(Birden fazla dosya olması halinde her bir dosya için ayrı ayrı bu işlemin yapılması gerekmektedir)

 

İletişim Bilgilerimiz:

 

Adres    : Karakeçili Mah.Alaybey Sk.No:96

Telefon  : 0364 227 78 64 - 65 - 66 - 67